Workshops


Workshop

Lawyer Y

Hanne Ong (legal counsel Coolblue)

Als advocaat kom je tijdens je loopbaan vast wel eens met een legal counsel in contact. Maar wat verwacht een legal counsel c.q. cliënt eigenlijk van een advocaat? Tijdens deze workshop zullen de do’s en don’ts aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden met jullie worden gedeeld door Hanne Ong, legal counsel bij Coolblue. Coolblue is één van de grootste webwinkels van de Benelux en heeft één doel: een voorbeeldbedrijf zijn op het gebied van klanttevredenheid, iets dat in de samenwerking tussen legal counsels en advocaten ook onmisbaar is.

Hanne Ong (1987) is haar rechtenstudie in Maastricht begonnen en is daarna voor de master Civiel Recht naar Leiden gegaan. Na haar afstuderen werd ze advocaat bij een middelgroot advocatenkantoor in Haarlem, waarbij haar focus lag op procesrecht en arbeidsrecht. Hanne zat in 2015 in de SJBN Jonge Balie Congrescommissie.

In 2016 heeft Hanne de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Ze werkt nu als legal counsel bij Coolblue op het hoofdkantoor in Rotterdam. Vanuit haar rol ondersteunt ze alle afdelingen binnen Coolblue met gevraagd en ongevraagd juridisch advies. Hanne houdt zich daarbij bezig met uiteenlopende aandachtsgebieden, zoals consumentenrecht, arbeidsrecht, IT, privacy, ondernemingsrecht, commerciële contracten en mededingingsrecht.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Voxius

 


 

Workshop

Doelen, Dromen, Dilemma’s. Hoe kom je waar je wilt zijn?

Imke Blatter & Peter Bruun (Dialogue) 

De coaches van Dialogue leren je in deze actieve workshop de kunst van het Peer Coachen.

Peer Coachen is elkaars coach zijn en is bij uitstek geschikt voor de generatie Y die actief bezig is met persoonlijke ontwikkeling en professionele skills. Hoge verwachtingen, een wezenlijke bijdrage willen leveren, en ook nog een gevuld sociaal leven erop na houden, maakt dat koers houden en in balans blijven niet vanzelf gaat. 

Met Peer Coaching werk je samen aan persoonlijke doelen, krijg je waardevolle inzichten en tips, en houd je elkaar scherp.


Workshop

Bewust automatiseren; een Y-tje?

Hendri van Norden (Lexxyn Groep)

We willen alles. We dromen onbegrensd. We werken, leven, ontwikkelen, delen, beleven en bereiken. We presteren ons een slag in de rondte en doen alles, het liefst tegelijk. Niets is ons te gek. Wij zijn immers generatie Y. Met een flinke dosis optimisme, zelfvertrouwen, kennis en uiteraard technologische snufjes houden we de ballen wel in lucht. Niets staat ons in de weg, of toch wel?

Appeltje eitje?

Er is presteerdruk. Deels door onszelf opgelegd, deels door de maatschappij waarin we ons bevinden. Die druk stimuleert ons om dingen die onbereikbaar zijn toch te grijpen. Zeker met de techniek van nu is – zo wordt ons geschetst – alles binnen handbereik. Zo niet, dan ontwikkelen we daar wel iets voor. We automatiseren dat wat wij zelf niet snel of efficiënt genoeg kunnen óf gewoon niet leuk vinden. Appeltje Eitje. Zo zou je denken dat we met de techniek van nu probleemloos vanuit huis of de rechtbank werken. Dat we eenvoudig communiceren met onze cliënten via WhatsApp of Facetime. De mogelijkheden op het gebied van automatisering zijn oneindig, maar biedt ICT wel overal  uitkomst op? En hoe breng je alles doeltreffend en succesvol in de praktijk?

In deze sessie vertelt Hendri van Norden van de Lexxyn Groep ons wat hij dagelijks bij kantoren meemaakt. De valkuilen rondom ICT in de praktijk, maar bovenal de mogelijkheden. Met het slim inzetten van ICT en technologische ‘tooling’ kun je absoluut de top bereiken. Zo lang je maar een haalbaar doel selecteert en een veilige en betaalbare weg erheen uitstippelt. Want slim automatiseren kost veel tijd, geld én bewustwording rondom informatiebeveiliging. Zolang je je bewust bent van deze drie factoren, is automatiseren een eitje. Of Y-tje, zoals je wilt.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door Lexxyn Groep.


Workshop

Lawyers of the Future vs Judges of the Future

mr. P.M. (Pim) Leijten (rechter in opleiding)

Ben je benieuwd hoe het opleidingstraject van een rechter eruitziet of wil je weten of een rechter voorafgaand aan de zitting de betreffende advocaten googlet? Rechter in opleiding en ex-advocaat Pim Leijten zal tijdens een interactieve workshop een kijkje in de keuken van de rechtspraak geven en stilstaan bij de verschillen en overeenkomsten tussen de advocatuur en de rechterlijke macht. Discussieer verder mee over de vraag hoe de nieuwe generatie advocaten het leven van de rechter makkelijker kan maken, en vice versa.


Workshop 

Lawyer Y

Hugo Hakvoort (sr. counsel EMEA Tesla) 

Markten zijn constant in beweging. Niet zelden is dat een gevolg van een bedrijf dat een nieuwe standaard stelt voor een bepaald product of dienst. Die dynamiek dwingt andere bedrijven met hun tijd mee te gaan. Doen advocatenkantoren dat echter ook? Hoe spelen zij bijvoorbeeld in op de juridische behoefte die innovatieve bedrijven hebben?

Tesla is een bedrijf dat wereldwijd markten probeert te verstoren met innovatieve producten en diensten. In deze workshop zal aan de hand van praktijkvoorbeelden worden besproken in hoeverre Tesla verschilt van de meer gevestigde bedrijven en de impact die die verschillen hebben op de dienstverlening die Tesla verwacht van haar advocaten.

Hugo Hakvoort (1982) is na zijn rechtenstudie in 2008 begonnen als advocaat bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam. Hugo heeft zich daarbij gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, contractenrecht en de zakelijke procespraktijk. In 2013 is Hugo als interim legal counsel overgestapt naar het bedrijfsleven. Op die manier heeft Hugo enkele jaren in verschillende juridische rollen bij een aantal internationale bedrijven gewerkt. Hugo is sinds 2016 als Sr. Counsel EMEA medeverantwoordelijk voor de algehele juridische ondersteuning van alle Tesla entiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Voxius.


Workshop 

Yoga in je pak

Ingetje Wielenga (advocaat bij Ekelmans & Meijer advocaten en yogadocent) 

Een advocaat is een topsporter: een goed uithoudingsvermogen is vereist om lange stukken door te werken, kracht is nodig om door te zetten op de juiste momenten en flexibiliteit is onmisbaar om voor je cliënt de beste deal te bereiken.

Om in topvorm te blijven is het van belang om af en toe uit je hoofd te stappen en te verbinden met je lichaam en geest. Zeker als de (werk)dagen lang zijn en zeker ook even tussendoor op kantoor.

Yoga is een zinvolle onderbreking van het werk. In een moment van rust kun je even tot jezelf komen. En daarna weer met een frisse blik en energiek aan het werk gaan.

In de workshop YOGA IN JE PAK komen simpele oefeningen aan bod om weer op adem te komen, de schouders los te maken en weer even te aarden. Deze oefeningen kun je vervolgens toepassen in je dagelijkse leven, zodat jij elke dag het beste uit jezelf kunt halen.

Je kunt gewoon je normale kleding van die dag aanhouden (maar fijn als je daar wel enigszins in kunt bewegen). 

De workshop YOGA IN JE PAK wordt gegeven door Ingetje Wielenga. Zij is advocaat bij Ekelmans & Meijer advocaten en is tevens yogadocent. Zij is opgeleid in de Anusara yoga stijl, een fysieke, speelse en technische yogastijl. Voordat zij rechten studeren heeft zij jarenlang als professionele moderne danseres in binnen- en buitenland gewerkt.


Workshop 

Artificial Intelligence voor Advocaten 

Robbert van Loon (directeur Legal Intelligence) & Tjerk de Greef (CTO Legal Intelligence)

Al for non-techies is een workshop voor iedereen die meer wilt weten over de technische aspecten achter Artificial Intelligence maar geen IT-achtergrond heeft. De workshop is aan meer dan 27 advocatenkantoren gegeven en iedereen die de workshop heeft gevolgd krijgt een link naar de PowerPointpresentatie die gebruikt worden tijdens de workshop. De PowerPoint kan gezien worden als een naslagwerk.

Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door WoltersKluwer.


Workshop 

The Lawyer within thtechnological Era

Fernando Padin Amestoy & Max Houben (Hello law)

Technology is radically disrupting all professional sectors. Cutting-edge inventions in AI, AR, Big Data, blockchain and machine learning will change forever the way most industries operate. This process will significantly modify legal services as well making mandatory for every player to adapt to the up coming ecosystem. We need to ask ourselves how Lawyers will develop in order to respond to the new challenges and how will they also evolve in this technological new era trying to find a space to exist. Do Lawyers have an expiration date? Can they compete with AI? Will they evolve all together to benefit from technology?