Panelleden

 


 

Ruben Alderse Baas

Ruben Alderse Baas is advocaat in Amsterdam en heeft een ongebruikelijk profiel. Na zijn stage startte hij nog voor zijn dertigste een kantoor in een winkelpand in Groningen. Na twee jaar in het bestuur van de Stichting Jonge Balie Nederland, nam hij plaats in de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten waar hij onlangs na drie en half jaar opstapte. Binnen de NOvA hield Alderse Baas zich bezig met digitaal procederen en innovatie binnen de advocatuur. Inmiddels werkt Ruben als advocaat op het gebied van erfrecht bij het familierechtkantoor Sliepenbeek Van Coolwijk Van Gaalen in Amsterdam.

 

 


 

Harm Cammel

Harm heeft ruim 25 jaar ervaring in strategie en management van professional services organisaties. Als klant van in-house afdelingen en kantoren viel hem op dat de juridische dienstverlening vakinhoudelijk vaak erg goed is maar de aansluiting op klantbehoeften en werkwijze in dienstverlening nog veel beter kan. De juiste focus op ook deze aspecten maakt de waarde voor de klant hoger, de aanpak van in-house of kantoor efficiënter en de rol en carrièremogelijkheden voor juristen nog leuker. Sinds 2004 heeft Harm vele advies en (interim) management opdrachten gedaan voor in-house departments en advocatenkantoren. Zo was hij o.a. van 2014 – 2017 MT lid bij De Brauw. Hij doceert Strategie & Innovatie aan de Master of Legal Management, publiceert over strategie, operatie en innovatie en is al jaren een van de drijvende krachten achter de verdere ontwikkeling van juridische dienstverlening, juridische teams en individuele professionals.”

 


 

Katja van Kranenburg-Hanspians

Katja van Kranenburg-Hanspians is partner, arbeidsrechtadvocaat en blockchainspecialist bij CMS Derks Star Busmann. Zij is lid van de Dutch Blockchain Coalition (DBC), een publiek-privaat initiatief dat de grootschalige uitrol van blockchaintechnologie in Nederland bevordert. Vanwege haar expertise is zij een veelgevraagd spreker op het gebied van legal tech. Op het congres verzorgt zij dan ook een lezing (in samenwerking met Olivier Rikken) én is ze panellid.

 

 


 

Evert Verwey

Evert Verwey is counsel bij Clifford Chance LLP in Amsterdam. Evert Verwey adviseert banken, ondernemingen en hun (toezichthoudende) bestuurders die geconfronteerd worden met procedures rondom (internationale) insolventies en de uitwinning van de zekerheden. Hij heeft ruime ervaring met het begeleiden van een doorstart, bestuurdersaansprakelijkheid, problemen met debiteuren of crediteuren en reorganisaties en herstructureringen. Afgelopen jaren is hij betrokken geweest bij de advisering en procedures rondom de faillissementen van onder meer Royal Imtech, Macintosh Retail Group en McGregor Fashion Group.

Hij maakt tevens onderdeel uit van werkgroepen (zowel nationaal als internationaal) die zich binnen Clifford Chance bezighouden met Innovation and Best Delivery. De focus ligt daarbij op het introduceren van nieuwe manieren van werken om zodoende cliënten en hun business op de beste manier te ondersteunen. Tevens worden daar meerdere tools/programma’s besproken en beoordeeld om te zien hoe advocaten efficiënter en effectiever met bepaalde (interne) processen om kunnen gaan.

 


 

Monique van de Griendt

Monique van de Griendt is haar carrière begonnen als advocaat en is nu directeur van Dialogue en de Beroepsopleiding Advocaten, een managementadvies en trainingsbureau gespecialiseerd in de persoonlijke ontwikkeling en vaardighedenontwikkeling voor organisaties van professionals. Zij schrijft over management en mediation en is onder andere medeauteur van de boeken De lastige partner, over management van een advocatenkantoor, de Ondernemende advocaat en de Nieuwe Advocaat, over trends in de advocatuur. Zij coacht en adviseert advocaten en advocatenkantoren op het gebied van leiderschap en ondernemerschap.