Sprekers 


Jan Loorbach (advocaat, oud-deken en voorzitter van de Commissie tot verrijking van de Gedragsregels) 

Herijkte gedragsregels: de advocaat, zijn cliënt en de samenleving

Jan Loorbach is advocaat sedert 1971 ( NautaDutilh) en was van 1995 tot 1998 deken in Rotterdam en van 2010 tot 2013 algemeen deken.

Hij was lid van de Commissie van Wijmen die in een rapport van 2005 onder meer pleitte voor het opnemen van kernwaarden in de Advocatenwet.

Hij is voorzitter van de Commissie tot herijking van de Gedragsregels. Naar verwachting leidt dat tot herziening van de Gedragsregels die naar verwachting 1 januari worden geïntroduceerd. Hij heeft 43 basketbalinterlands op zijn naam staan en was Chef de Mission voor Nederland bij de Olympische Spelen van Sydney 2000.


Elise Meijer (professor Innovatie & Ondernemerschap Antwerp Management School, België)

Innovatie is een ‘must’

De wereld om je heen verandert razend snel. Nieuwe trends en technologieën volgen elkaar in een rap tempo op. Om een belangrijke speler te blijven moet je als organisatie innoveren. Maar hoe doe je dit? Tijdens deze keynote adresseert Elise Meijer een aantal belangrijke trends en technologieën die een impact gaan hebben op onze activiteiten en hoe je als organisatie hierop kunt inspelen.

 


Andreas Wismeijer (psycholoog en als docent en onderzoeker verbonden aan Nyenrode en de Universiteit van Tilburg)

Hoeveel invloed heeft jouw persoonlijkheid?

Advocaten zijn vanzelfsprekend goed op de hoogte zijn van wet- en regelgeving, maar zijn tegelijkertijd vaak onvoldoende doordrongen van de invloed van hun persoonlijkheid op hun functioneren. Jij ook? Verbazingwekkend, want uiteindelijk zijn het mensen met hun individuele kenmerken en voorkeuren, die keuzes maken.

Wat ben jij voor persoon? Welk effect heeft jouw gedrag op je cliënten? Welke eigenschap maakt welk verschil? Bestaat dé advocaat wel, of is het vooral de mens achter die rol die bepaalt hoe je reageert? Kennis van je persoonlijkheid is cruciaal om inzicht te krijgen in je eigen handelen.  Daarom geeft psycholoog en wetenschapper Andreas Wismeijer tijdens het SJBN Congres met een dosis humor antwoord op deze en andere vragen. Hij is docent aan de Universiteit van Tilburg en Nyenrode Business Universiteit op het gebied van persoonlijkheidspsychologie. Tijdens een confronterende les krijg je inzichten die ervoor zorgen dat je voortaan efficiënter en succesvoller kunt werken.

Deze sessie word je aangeboden door arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir.

 


Mariska van Zelst-de Wit (juridisch Visual Consultant bij Getting the picture) en Wout Kloppenberg (visual consultant Getting the picture)

Getting the legal picture!

Visueel communiceren voor advocaten

Hoe vaak zet jij je creatief en visueel denkvermogen in om voor je cliënt de beste oplossing of strategie te bedenken? Of om voor jezelf de kernpunten van een zaak in kaart te brengen?

Na deze lezing hopelijk een stuk vaker. Wout Kloppenberg en Mariska van Zelst- de Wit zullen vertellen – en vooral ook laten zien – hoe visualiseren het ana- lyseren van een juridisch vraagstuk jou als advocaat kan ondersteunen en hoe je visuele taal effectief kan inzetten.

Zij zullen aan de hand van sprekende voorbeelden uit de praktijk demonstreren hoe het principe van show & tell kan worden toegepast bij cliënten en in de rechtszaal. Na vandaag weet je door gebruik van beeld een tekst meer impact te geven.

Tip: neem je schetsblok mee! (of download de Sketch app)

Getting the picture is gespecialiseerd in het visueel en concreet maken van complexe en abstracte informatie. Zie http://www.gtp.nl 

 


Jeroen van Baar (neurowetenschapper aan het Donders Instituut te Nijmegen en auteur van De Prestatiegeneratie (2014)

De prestatiegeneratie: een pleidooi voor middelmatigheid?

Jeroen van Baar is promovendus decision neuroscience aan het Donders Instituut te
Nijmegen. Hij schreef het boek De prestatiegeneratie: een pleidooi voor middelmatigheid, waarin hij zijn drang naar excelleren en die van zijn leeftijdgenoten onderzoekt. Hij legt niet alleen zichzelf langs de meetlat maar zijn hele generatie: van solliciterende high potentials tot hipsters in Amsterdam. Waarom wil iedereen de top bereiken? En wat betekent dat voor onze psychologie?

 


Filemon Wesselink (verslaggever en presentator)

De kracht van de zwakte 

Presentator Filemon Wesselink is bekend van gewaagde programma’s als Spuiten en Slikken. Ook is hij te horen op de radio en heeft hij diverse boeken geschreven. We zijn benieuwd hoe Wesselink al deze talenten combineert en hoe hij tegen generatie Y aankijkt!