Cabaret

Het was het jaar van de opschudding. Temptation Island binnen het OM. Spong als cabaretier het podium op. Fred Teeven is nog steeds buschauffeur. En ondertussen werd de advocatuur op allerlei fronten aangevallen. Gelukkig was die mooie stad achter de Duinúh niet het epicentrum. Nee, het was eerst en vooral de Zuidas, een inmiddels zo uitgemolken concept dat er zelfs Nederlandse tv-series over worden gemaakt. Kantoren moeten een filosofie hebben, uurtje factuurtje werd ter discussie gesteld en verder stonden centraal de hoge werkdruk en de belachelijke manier van omgaan met vrouwen en macht (is er al een boekenplank die ‘Ervaringen op de Zuidas’ heet?) en ga zo nog maar even door. Ook de hele discussie over de gefinancierde rechtsbijstand vond plaats. Protesten werden gevoerd en veel sociale advocaten kapten ermee. Het heetst van de strijd vond even niet binnen, máár buiten de rechtbank plaats. En o jee, de rechtspraak dan. De mislukking van KEI. Nee, daar gaan we het écht niet meer over hebben. Als klapper op de vuurpijl nog het bericht in de roddelbladen van de advocatuur over de seksuele intimidatie bij juridische professionals, die gewoon letterlijk op dezelfde dag in je mailbox verscheen als het – wellicht nu al meest besproken – artikel van het NRC over de “een acht voor een nacht”- hoge pief. Het biedt genoeg stof tot nadenken. Biertje erbij?

Het Haagsch cabaret is legendarisch, exemplarisch en hilarisch. Vorig jaar verdedigden wij niet alleen de landstitel advocatuurlijk cabaret op het Nederlandse Jonge Baliecongres, wij gingen ook viral en stonden onder meer met ons filmpje “Goed Gepleit” op de website van de Quote. Dit jaar staan we uiteraard weer voor u klaar op het Jonge Balie Congres met een flinke dosis actualiteiten vermengd met humor en muziek, waarbij frustratie wordt geuit, gevoelens worden gedeeld, zodat iedereen goed gedetoxed het nieuwe jaar ingaat.

Fijne Deuntjes

Fijne Deuntjes brengt een scala aan vrolijke en herkenbare melodieën in een opzwepend hedendaags jasje.  Bekende hits uit deze én de vorige eeuw mengen met de hedendaagse sound. Het resultaat: een reis door de tijd als een feest van herkenning. Fijne plaatjes met verrassende beats in combinatie met een vergeten maar heerlijk “Oooh Jaaa” -tje. Je waant je op een festival of op het strand, in het zand, met de zon op je hoofd. In hun eigen woorden “The Good Life”. Ze hebben niet de ambitie muzikaal de nieuwste te zijn, maar zeker wel de fijnste!

Childsplay

Een getalenteerd, uniek en creatief drietal is gevormd en introduceert zich dit seizoen aan de club scene, Childsplay! Een trio bestaand uit DJ KidQ, een absolute entertainer achter de mic, MC Don Perignon en een aanstormend talent maar beest achter de knoppen als producer, Keanu. Deze sexy formatie staat bekend om hun enorme podiumenergie, unieke sound en leveren altijd aan het publiek. Childsplay laveert zonder enig probleem als eclectische grootmeesters door een veelheid aan verschillende stijlen en laat hiermee geen dansvloer onberoerd achter! Naast hun verfrissende presence in de club scene, is dit vernieuwende drietal ook zeer actief achter de schermen met hun eigen producties. Zo lanceerden zij onlangs een banger van een Moombathon bootleg gemaakt op het nummer van Rihanna – Diamons in the Sky. Deze bootleg verspreidt zicht als een razend vuurtje in de Nederlandse clubs en krijgt support van verschillende Nederlandse Dj’s!

Hitjeskanon

Energiek, herkenbaar en vooral feest gegarandeerd! Het Hitjeskanon draait het dak eraf en zorgt voor het ultieme feestgevoel. Zijn onuitputbare muziekcollectie zorgt voor een verrassende mix van de lekkerste dance classics met de beste hits van nu. Zowel op studentenfeesten, hockeyclubs en business events weet het Hitjeskanon te verrassen met zijn verfrissende platenkeuze. Voor een microfoon is hij niet bang en indien nodig moedigt hij de meest onervaren dansers aan tot headspins en stagedives. Kortom: voor het ultieme feestje moet je bij het Hitjeskanon zijn!

DJ Friso

Om deze getalenteerde DJ een spreekwoordelijke duizendpoot of kameleon te noemen gaat misschien wat ver. Toch moet het op een of andere manier verwoord worden, want Friso is van meerdere muzikale markten thuis en hij heeft tijdens zijn optreden maar een doel: het opwekken van dat heerlijke zomergevoel. Zijn draaistijl is uniek en zeer afwisselend, uiteenlopend van Allround tot Classics en Remixen.

Dio

In 2008 tekende Dio (Diorno Braaf, Amsterdam, 31-05-1988) bij het bekende hiphop label Top Notch. Zijn debuutalbum ‘Rock-’n-Roll’ verscheen later dat jaar en werd meteen breed omarmd. Giel Beelen noemde het zelfs ‘het beste hiphopalbum van 2008′.

Samen met Sef en wijlen The Madd bracht het album hits als ‘Baby’, ‘Aye’ en ‘Tijdmachine’ voort, samen goed voor ruim tien miljoen youtube views, TMF en 3FM awards, een nominatie voor Esquire’s Best Geklede Man van het jaar en hoge Top40 noteringen.