Ewout Genemans

Ewout Genemans is tv-presentator bij RTL en producent met zijn productiebedrijf No Pictures Please. Hij presenteert voor RTL onder andere de programma’s Verslaafd, Bureau Burgwallen, Ewout aan de grens, Beruchte Sloppenwijken en Beruchte Gevangenissen. In Bureau Burgwallen heeft hij een aantal maanden meegelopen met de agenten van het drukste politiebureau in Amsterdam. De serie haalde hoge kijkcijfers op RTL4. Voor Beruchte Gevangenissen overnachtte Ewout in de meest gevaarlijke gevangenissen ter wereld. In Beruchte Sloppenwijken bezocht hij de meest gevaarlijke wijken ter wereld om te ontdekken hoe het is om daar te leven.

In 2009 richtte Ewout het televisieproductie bedrijf No Pictures Please op. Hier produceert hij programma’s mee als Fans, Echte Penoze, Dreamschool en Misdaadcollege voor zowel commerciële zender als de publieke omroep. In 2015 werd zijn bedrijf overgenomen door Fremantle.

Ewout Genemans is geboren in Den Haag en begon zijn carrière als acteur in de populaire jeugdserie Zoop. Naast de televisieserie speelde hij in de bioscoopfilms Zoop in Afrika, Zoop in India en Zoop in Zuid-Amerika. Daarna presenteerde hij verschillende jeugdprogramma’s als Willem Wever en Junior Songfestival. In 2012 presenteerde hij ook de internationale versie van The Junior Eurovision Songcontest dat werd uitgezonden in heel Europa. Sinds 2018 is als presentator exclusief verbonden aan RTL.